Filatelistička omotnica - što bi kolekcionar početnik trebao znati
Dugo su vremena kolekcionari poštanskih maraka i entuzijasti smišljali kreativne načine kako nabaviti i prikupiti poštanske marke za svoje zbirke.
Jedna od takvih strategija uključuje korištenje filatelističkog omota ili omotnice napunjene markama i adresom i poslane putem sustava poštanske dostave s ciljem povećanja nečije zbirke.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Filatelistička omotnica
U filateliji, pojam omotnice odnosi se na vanjsku stranu pisma s adresom, obično s poštanskim markama koje su poništene i izraz je koji se obično koristi među kolekcionarima koji sakupljaju poštanske marke i predmete iz poštanske povijesti.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Vodič za sakupljanje maraka
Sakupljanje maraka je popularan i koristan hobi koji se iz Velike Britanije proširio Europom, a kasnije Amerikom i diljem svijeta. Otkad je 1840. godine prvi put izdana Penny Black, prikupljanje maraka postala je velika radost milijunima ljudi - uključujući i Njezino veličanstvo kraljicu Elizabetu II.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Identificiranje rijetkih maraka
Za identifikaciju rijetkih maraka koristite filatelističke kataloge. Filatelistički katalozi su izvrstan izvor, budući da sadrže ilustriranu listu maraka raspoređenih prema kronološkom redu izdavanja i trenutačnu tržišnu vrijednost marke. 
Opširnije...
0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

  

 

Meal Pass logo

Meal Pass

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.