Organiziranje tematske kolekcije maraka

 

Samo zato što vam se tematske zbirke maraka povećavaju, to ne znači da ne biste trebali biti sustavni kada ih prezentirate.

Važna stvar kod prezentacije tematske kolekcije maraka je kreativnost.
Svaki je predmet mali dio povijesti, pa je stoga važno da svoje vlasništvo organizirate na način kakav tome doliči.
Na primjer, možda želite prikazati svoj put u Pariz...

Tijekom stvaranja tematskog prikaza možete koristiti ne samo poštanske marke, već i širok izbor drugih filatelističkih predmeta, poput omotnica, razglednica i slično.

Za dobro organiziranu tematsku kolekciju potreban vam je filatelistički album. Više je nego prikladno da su predmeti u albumu raspoređeni prema starosti ili datumu izdavanja. Na taj ćete način lakše pratiti svoje tematske marke.

Iako će se marke razlikovati u veličinama, pokušajte ih grupirati na način da vaš tematski prikaz izgleda uravnoteženo i simetrično.

U tu svrhu koristite listove s kvadratićima kako biste si pomogli da napravite jednoličan razmak od jedne poštanske marke do druge.
Također je korisno skicirati približno mjesto u albumu koje će vam trebati za određeni predmet prije nego ga montirate u album.

Da biste izbjegli ozbiljna oštećenja tijekom rada s kolekcijom, radite sa kvalitetnom pincetom i koristite hawid umijesto falca kako biste sačuvali svoju kolekciju.

Kreativni opisi napisani za predmete iz vaše kolekcije učinit će vašu zbirku zanimljivijom i drugim filatelistima. Međutim, ti dodaci ne bi smijeli biti predugi. Najbolji je način da natpis bude kratak i ne pretjerano kićast.

 

Find your stamps value

0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

  

 

Meal Pass logo

Meal Pass

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.