Divlje životinje na markama

Marke s divljim životinjama postaju sve popularnije među kolekcionarima.

Životinje na poštanskim markama jedna su od omiljenih tema u tematskom prikupljanju poštanskih maraka. Kolekcionari tematskih maraka koji su ljubitelji životinja biraju marke s temom faune.

Skupljanje životinja na razglednicama i markama također je zabavan način poticanja djece na skupljanje maraka. Ovo je zanimljiv način da naučite znanstvena imena životinja i njihovih staništa.

Koju vrstu životinje na markama skupljati?
Države diljem svijeta izdaju konačne marke vrsta endema za njihov teritorij. Ponekad poštanski ured izdaje prigodne poštanske marke sa životinjama kako bi prikupio sredstva za programe zaštite divljih životinja.

Mnogi kolekcionari preferiraju kućne ljubimce na poštanskim markama, a omiljene teme su im mačke na poštanskim markama, psi na poštanskim markama, ribe na poštanskim markama i mnoge druge.

Filatelisti koji su pustolovniji vole marke divljih životinja.
Marke Svjetskog fonda za zaštitu prirode WWF prikazuju ugrožene životinje iz cijelog svijeta. Prihodi od maraka WWF-a idu za njihove projekte očuvanja divljih životinja.

Ali životinje na markama ne zaustavljaju se samo na fauni na markama. Neki gorljivi kolekcionari maraka favoriziraju dinosaure na markama i fosilne marke, dok drugi kolekcionari vole skupljati mitska bića na poštanskim markama poput zmajeva i jednoroga.

 

Gdje kupiti poštanske marke sa životinjama?

Trgovci poštanskim markama obično su uvijek pri ruci s paketima poštanskih maraka s divljim životinjama koje su unaprijed razvrstali po temama kao što su ptice na markama, marke sa prikazom slonova i slično.

Marke sa životinjama možete nabaviti online na web stranicama s tematskim markama. Webshop na internetsoj stranici Delcampe ima gro životinjskih maraka i sadrži potpuni popis tematskih poštanskih marka koje će oduševiti svakog filatelistu koji voli faunu.

Zoološki vrtovi, turističke trgovine i nacionalni parkovi često prodaju razglednice s divljim životinjama i poštanske marke sa životinjama kao suvenire.

 

Kako rasporediti svoju faunu na kolekciju maraka?

Najbolji dio tematske filatelije je slaganje vaših maraka u album za marke.

Ako planirate napraviti tematsku zbirku cjelokupnog životinjskog svijeta, tada svoje marke faune morate klasificirati prema: sisavcima, vodozemcima, gmazovima, pticama i kukcima. Možda biste se željeli proširiti i na mitska bića?

Možete se odlučiti i za samo jednu vrstu životinje. Ako, na primjer, planirate imati ribu na markama, možete se usredotočiti na različite vrste slatkovodnih i morskih riba iz cijeloga svijeta.

 

0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

  

 

Meal Pass logo

Meal Pass

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.