Kriptomarka Rimac Nevera

Hrvatska pošta u suradnji s tvrtkama Bitx i NodeFactory predstavlja treću hrvatsku kriptomarku.

Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je važna jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru. 

Žig prvog dana je u uporabi 09. i 10. 09. 2021. u poštanskom uredu 10000 Zagreb.

I ovo izdanje kriptomarke možete naći u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v3 u kojoj Hrvatska pošta omogućuje kupnju kriptomaraka kriptovalutama. Kako bi se i kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti.

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10 000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30 000 primjeraka.

 

 

RIMAC NEVERA Rimac Nevera – potpuno električni hiperautomobil s maksimalnom brzinom 412 km/h kreiran je da pruži dosad neviđenu razinu performansi. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani automobil u proizvodnji bez obzira na vrstu pogonskog sklopa.

Kompletno je dizajniran, razvijen i proizveden u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, a Nevera ponosno nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje se mogu osloboditi u tren oka.

Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime nego i narav.

Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi – zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za svega 9,3 sekunde.
Usto, automobil ostvaruje rekordno brzih 8,6 sekundi na četvrt milje (0 – 402 metra).

Rimac Automobili


nevera kriptomarkaVrijednost: 50 HRK
Dizajn: Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba
Fotografija: Danijel Palčić
Veličina: 35,74 mm x 40,98 mm (85,60 mm x 53,98 mm)
Papir: samoljepljivi, bijeli, bezdrvni, gramatura: 75 g
Zupčanje: ukrasno ricanje
Tisak: višebojni ofset
Tiskara: AKD d.o.o., Zagreb
Datum izdanja: 09.09.2021.
Naklada: 30 000

 

Izvor: Hrvatska pošta

Sva izdanja maraka možete naručiti i kupiti preko Filatelističkog Kluba "Marija Hunjak"

0
0
0
s2smodern

Donacije za Filatelistički Klub

Ukoliko želite podržati rad Filatelističkog Kluba "Marija Hunjak" i dati nam vjetar u leđa da budemo još bolji u našoj namjeri da ljubiteljima filatelije ponudimo sve potrebne informacije, možete to učiniti svojom dobrovoljnom novčanom donacijom na naš IBAN račun 

HR424840081104081825

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.