Kriptomarka „Nikola Tesla“
Hrvatska pošta 20. prosinca 2022. pušta u optjecaj četvrtu po redu kriptomarku izdanu u obliku prigodnoga poštanskog bloka s jednom markom. Motiv na kriptomarki je najpoznatiji hrvatski znanstvenik Nikola Tesla i njegov toranj za Svjetski bežični sustav.
Opširnije...
Plakat u Hrvatskoj 
kratka povijest s dugom tradicijom
Hrvatska pošta 29. studenog 2022. pušta u optjecaj dvije nove prigodne poštanske marke čiji će motivi ovog puta biti plakati: plakat za izložbu Emanuela Vidovića koji prikazuje Umjetnički paviljon u Zagrebu iz 1921., dizajnera Radovana Tommasea, te plakat za časopis Teka, izdan u Zagrebu 1974., a čiji dizajn potpisuje Mihajlo Arsovski.
Opširnije...
Nova prigodna marka Božić 2022.
Freska „Poklonstvo kraljeva i pastira“ iz đakovačke katedrale motiv je ovogodišnje božićne poštanske marke
Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 28. studenog 2022. novu prigodnu poštansku marku s motivom zidne slike iz đakovačke katedrale naziva „Poklonstvo kraljeva i pastira“.
Opširnije...
Prigodne poštanske marke iz serije „Minerali i stijene“
Pirit kod Brušana u Lici i prapor kod Vukovara motivi su prigodnog poštanskog bloka „Minerali i stijene“
Hrvatska pošta 20. listopada 2022. pušta u optjecaj novi prigodni poštanski blok s dvije marke iz dugogodišnje serije „Minerali i stijene“, ovaj put s motivima pirita i prapora. 
Opširnije...
100. Obljetnica Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Stoljeće visokoškolske stomatološke nastave u Hrvatskoj i šezdeset godina samostalnosti Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ishodište Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i početka povijesti visokoškolske stomatološke izobrazbe u Hrvatskoj, pronaći ćemo u događaju otprije 100 godina, točnije, od 20. siječnja 1922.
Opširnije...
Prigodna poštanska marka za Svjetski dan pošte
Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 9. listopada 2022. novu prigodnu poštansku marku u povodu Svjetskog dana pošte čiji je motiv i likovno rješenje predložila Svjetska poštanska unija (UPU). Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana pošte 2022. je „Pošta za planet“, pa prigodna marka prikazuje globalno povezivanje i zeleni planet za buduće generacije.
Opširnije...
Dizelske lokomotive na novim poštanskim markama
Osmo izdanje prigodnih poštanskih maraka iz serije „Lokomotive“
Hrvatska pošta 6. listopada 2022. pušta u optjecaj dvije nove prigodne poštanske marke s motivom dizel-električnih lokomotiva iz serije HŽ 2132/JŽ 732 i HŽ 2133/JŽ 734 građenih u Hrvatskoj i Njemačkoj.
Opširnije...
25. obljetnica Varaždinske biskupije
Hrvatska pošta 28. rujna 2022. pušta u optjecaj novu prigodnu poštansku marku kojom se obilježava proslava srebrnog jubileja Varaždinske biskupije. Motiv na marki autora Deana Roksandića, dizajnera iz Zagreba, pročelje je varaždinske katedrale i zvonik. 
Opširnije...

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.