Kriptomarka „Nikola Tesla“
Hrvatska pošta 20. prosinca 2022. pušta u optjecaj četvrtu po redu kriptomarku izdanu u obliku prigodnoga poštanskog bloka s jednom markom. Motiv na kriptomarki je najpoznatiji hrvatski znanstvenik Nikola Tesla i njegov toranj za Svjetski bežični sustav.
Opširnije...
Plakat u Hrvatskoj 
kratka povijest s dugom tradicijom
Hrvatska pošta 29. studenog 2022. pušta u optjecaj dvije nove prigodne poštanske marke čiji će motivi ovog puta biti plakati: plakat za izložbu Emanuela Vidovića koji prikazuje Umjetnički paviljon u Zagrebu iz 1921., dizajnera Radovana Tommasea, te plakat za časopis Teka, izdan u Zagrebu 1974., a čiji dizajn potpisuje Mihajlo Arsovski.
Opširnije...
Nova prigodna marka Božić 2022.
Freska „Poklonstvo kraljeva i pastira“ iz đakovačke katedrale motiv je ovogodišnje božićne poštanske marke
Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 28. studenog 2022. novu prigodnu poštansku marku s motivom zidne slike iz đakovačke katedrale naziva „Poklonstvo kraljeva i pastira“.
Opširnije...
Prigodne poštanske marke iz serije „Minerali i stijene“
Pirit kod Brušana u Lici i prapor kod Vukovara motivi su prigodnog poštanskog bloka „Minerali i stijene“
Hrvatska pošta 20. listopada 2022. pušta u optjecaj novi prigodni poštanski blok s dvije marke iz dugogodišnje serije „Minerali i stijene“, ovaj put s motivima pirita i prapora. 
Opširnije...
100. Obljetnica Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Stoljeće visokoškolske stomatološke nastave u Hrvatskoj i šezdeset godina samostalnosti Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ishodište Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i početka povijesti visokoškolske stomatološke izobrazbe u Hrvatskoj, pronaći ćemo u događaju otprije 100 godina, točnije, od 20. siječnja 1922.
Opširnije...
Prigodna poštanska marka za Svjetski dan pošte
Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 9. listopada 2022. novu prigodnu poštansku marku u povodu Svjetskog dana pošte čiji je motiv i likovno rješenje predložila Svjetska poštanska unija (UPU). Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana pošte 2022. je „Pošta za planet“, pa prigodna marka prikazuje globalno povezivanje i zeleni planet za buduće generacije.
Opširnije...
Dizelske lokomotive na novim poštanskim markama
Osmo izdanje prigodnih poštanskih maraka iz serije „Lokomotive“
Hrvatska pošta 6. listopada 2022. pušta u optjecaj dvije nove prigodne poštanske marke s motivom dizel-električnih lokomotiva iz serije HŽ 2132/JŽ 732 i HŽ 2133/JŽ 734 građenih u Hrvatskoj i Njemačkoj.
Opširnije...
25. obljetnica Varaždinske biskupije
Hrvatska pošta 28. rujna 2022. pušta u optjecaj novu prigodnu poštansku marku kojom se obilježava proslava srebrnog jubileja Varaždinske biskupije. Motiv na marki autora Deana Roksandića, dizajnera iz Zagreba, pročelje je varaždinske katedrale i zvonik. 
Opširnije...

Donacije za Filatelistički Klub

Ukoliko želite podržati rad Filatelističkog Kluba "Marija Hunjak" i dati nam vjetar u leđa da budemo još bolji u našoj namjeri da ljubiteljima filatelije ponudimo sve potrebne informacije, možete to učiniti svojom dobrovoljnom novčanom donacijom na naš IBAN račun 

HR424840081104081825


 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.