Snoopy i Peanuts banda osvajaju filateliju

 

Kreiran od strane američkog karikaturista Charlesa M. Schulza (1922-2000), strip Peanuts debitirao je 2. listopada 1950. Mnoge su države svijeta, poput SAD-a , Kajmanskog otočja, Gibraltara, Japana i Portugala već izdale marke na ovu temu, a dana 1. ožujka 2018. temeljni komični likovi iz popularnog stripa doživjeli su svoj debi i na njemačkim poštanskim markama.

"Peanuts" se smatra najuspješnijim stripom svih vremena.

Jennifer Dengler je dizajnirala nove njemačke marke, koristeći slike zaštićene autorskim pravima tvrtke Peanuts Worldwide LLC.

peanuts deutsche post 2018 marka snoopy
Marka od 70 ¢, nazvana "Pošta za Snoopyja", prikazuje Woodstocka koji Snoopyju predaje pismo zapečaćeno crvenim srcem .

peanuts deutsche post 2018 marka
Peanuts banda nalazi se na 90 ¢ marki. Uz Snoopyja i Woodstocka, ovaj dizajn prikazuje Sally, Lucy, Linusa i Charlie Browna.

peanuts deutsche post 2018 blok

Deutsche Post objavila je marke u tri formata: arčići od 10 komada, karneti sa samoljepljivim markama od 10 komada, te blok s dva "side-by-side" dizajna.

Dodatne scene iz stripa Peanuts prikazane su na rubovima araka i blokova. Na primjer, na bloku je prikazan Charlie Brown koji se skriva iza stabla, zračni balon sa dizajnom Charlieve košulje i Woodstock koji na vrhu Snoopyjeve kuće piše pismo.

 

Peanuts arčići 

peanuts deutsche post 2018 marka snoopy arcicpeanuts deutsche post 2018 marka arcic


 

Peanuts karneti

peanuts deutsche post 2018 marka snoopy karnetpeanuts deutsche post 2018 marka karnet

izvor: Deutsche Post , Linn's 

0
0
0
s2smodern

snjegovic gif

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

 


 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.